Genieten van hortensiabloemen doe je door goed bemesten

Waarschijnlijk is de hortensia de meest populaire plant in Europese tuinen. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de bloeiwijze van deze bijzondere bloeier. Er zijn tegenwoordig hortensia’s in allerlei kleuren en hoeveelheid bloemen. Een hortensia hoort niet alleen in elke tuin, maar is altijd tevens een aanwinst voor een terras of balkon. Hoe verzorg je een hortensia? Wanneer moet je een hortensia bemesten?

Een hortensia verzorgen is niet echt bijzonder moeilijk, maar je moet wel op een aantal dingen letten en deze even uitzoeken voordat je ze plant. De goede grond, tijdig snoeien en voldoende water zijn van belang. Ook bescherming tegen late nachtvorst is een must, anders loop je het risico minder bloemen te krijgen nadien. Over het bemesten kun je hierna alles lezen. Als je een hortensia gaat planten kan dat zowel in een pot als in de grond. Denk eraan dat de plant voldoende zon moet krijgen anders zal die niet uitbundig gaan bloeien. Indien de hortensia in de volle zon staat, heeft deze regelmatig extra water nodig. Voor het planten zet je de kluit altijd eerst een paar minuten in een emmer water. Op die manier kan die zich goed volzuigen.

Hortensia bemesten, wanneer en hoe?
Als je ieder jaar weer wilt genieten van die bloemenpracht van je hortensia is bemesten noodzakelijk. Wanneer? Het bemesten van de hortensia’s doe je eind maart of begin april, direct nadat je de planten hebt gesnoeid. Je kan kiezen tussen speciale hortensiamest of gewone organische mest. Organische mest is van dierlijke of plantaardige oorsprong en heeft ook voldoende voedingsstoffen en sporenelementen. Denk hierbij aan gedroogde koemest of oude stalmest. De bemesting werkt ongeveer 3 maanden. Halverwege de zomer zijn de hortensia’s weer toe aan een nieuwe portie mest. Gebruik je hortensiamest, kijk dan op de verpakking voor de juiste hoeveelheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Tips voor het onderhouden van jouw composiet schutting van Schutting.nl

Composiet schuttingen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en onderhoudsvriendelijke omheiningen voor hun tuin.…

Zomerbollen in je tuin: De Magie van Dahlia’s en Gladiolen

Wanneer de warmere maanden naderen en tuinliefhebbers zich voorbereiden op het opfleuren van hun buitenruimtes, dan is het tijd om…

De Carpinus Betulus, de haagbeuk

De haagbeuk staat ook wel bekend als de Europese haagbeuk. Hij heeft groene bladeren met diepe aderen die grijs zullen…

Lavendel snoeien: hoe en wanneer doe je dat?

Als je in de zomer in de Provence bent geweest, zal je ongetwijfeld de schitterende paarse velden hebben gezien. On…